Om verouderd parket te verkrijgen wordt het hout getrommeld en / of gekastijd, en daarmee bewust beschadigd. Vervolgens wordt het hout verder bewerkt. Na dit proces is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van parket dat honderden jaren oud is. Deze uitstraling dankt het aan de levendige structuur, nerf tekeningen en noesten, die u als het ware de geschiedenis van de boom vertellen. Verouderd parket is er in de vorm van tapis, bourgogne, twee-laags . Over het algemeen wordt eikenhout als basis gebruikt. Door een uniek proces van stomen, zwaar borstelen en het hout te voorzien van mooie old patinekleuren, ontstaat een zeer fraai resultaat.

 

Legwijze

Meestal wordt gebruik gemaakt van verouderd tapis, verouderd bourgogne. Deze vloeren worden “zichtbaar” gespijkerd en verlijmd op een spaanplaat tussenlaag. De reeds verouderde tapis of bourgogne deeltjes worden gelijmd en “zichtbaar” gespijkerd op een spaanplaat tussenlaag. Wanneer u geen spijkergaatjes in het zicht wilt hebben kunt u kiezen voor verouderd Q2 dat direct kan worden gelijmd op de betonnen ondervloer; of bij een houten ondervloer verdekt genageld kan worden op een spaanplaat tussenlaag. Omdat deze verouderde vloeren vanuit de fabriek zijn voorzien van een geoliede afwerklaag wordt na het leggen nog slechts één laag hardwaxolie aangebracht voor een extra bescherming. Vraag uw parketspecialist gerust naar de mogelijkheden. Hij kan zorgen voor een perfect resultaat.

 

Doordat er gebruik gemaakt kan worden van diverse traditionele parketvormen kunnen we in het verouderd parket veel variatie in patronen bedenken. Grote en kleine visgraten of blokpatronen zijn mogelijk. Maar ook Hongaarse- en Weense punten en ingewikkelde blokmotieven die bijvoorbeeld in het Parijse Louvre liggen zijn na te maken

 

Vloerverwarming

Verouderde traditionele vloeren kunnen probleemloos op vloerverwarming worden gelegd. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden en een krimpnaadje valt in deze vloer bijna niet meer op. Wilt u hierover meer weten ga dan eens langs bij uw parketspecialist en informeer naar de mogelijkheden.