Bourgogne is een brede-delen landhuisvloer van ca. 9 mm dik met of zonder vellingkant die net als tapis wordt verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer. Voor ieder huis en elke smaak is er een variatie voor handen die uitstekend in het interieur past. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is deze massief houten parketvloer superieur. Bourgogne laat u het buitenleven binnen beleven.

 

Leggen

De 9 mm dikke massieve delen, die op traditionele wijze worden gelegd, zorgen voor een heerlijk ruimtelijk wooncomfort en een nostalgische uitstraling. Bourgogne delen kunnen worden geleverd in wisselende of vaste breedtes tot wel 25 cm. De delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat of van eiken mozaïek, die op zijn beurt weer wordt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Omdat Bourgogne als halffabrikaat wordt geleverd zal de vloer, nadat deze gelijmd en gespijkerd is, nog enkele malen geschuurd en gevoegd moeten worden (met voegenkit en houtstof). Voor een prachtige finish wordt de vloer afgewerkt met een waslaag, hardwaxlolie of laklaag naar keuze.

 

 

 

Grote patronen

Een groot walvisgraat- of blokpatroon, maar ook Hongaarse- of Weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne delen is niet zo ruim als bij Tapis, maar zeker groot genoeg. U kunt kiezen voor een landelijke uitstraling met V-groef of een strak resultaat zonder. Ook als het om houtsoorten gaat heeft u veel keuze. Hout met een warme of juist koele tint, of denk bijvoorbeeld aan bijzondere houtsoorten zoals Padoek (knalrood) of Purperhart (paars).

 

 

 

Vloerverwarming

Diverse Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Wij adviseren u in dit geval een maximale breedte van 140 mm per deel. Vraag uw parketteur naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.